Wednesday 26 February 2014

Crispy zucchini cake - Pastís cruixent de carbassó



English:

Really great!!! It’s easy and tasty.

3 zucchinis (800gr)
1 onion
A clove of garlic
500gr of potatoes
2 eggs
100gr of parmesan cheese
100gr of breadcrumbs
Parsley
Basil
Salt
Pepper
Nutmeg


Pour some oil into a casserole and fry the sliced onion over a low heat, add the clove of garlic. Then, add the diced zucchini to the casserole. Seasoned with salt and pepper. Let them all fry together for 10 minutes.

Next, boil the peeled and diced potatoes in a pot of salted water until tender.
Once the mixture of zucchini is cooked, pour it into a mixing-bowl and add the boiled strained potatoes. Mix until well combined.

Preheat the oven to 200ºC

Whisk the eggs and add them to the mixing-bowl with the zucchini and potatoes mixture. Add salt, pepper, basil, parsley, grated nutmeg, grated cheese and 100gr of breadcrumbs. Mix everything together.

Take a soufflé dish and place some non- stick baking paper on the base.  
Pour the zucchini mixture in the soufflé dish. Sprinkle with the rest of breadcrumbs and drizzle with olive oil.

Heat the oven and bake the mixture for 40 minutes, or until it becomes crispy.

Let it cool. Remove the zucchini cake from the dish and drizzle with the mayonnaise, pesto or tomato sauce.

It’s a delicious meal!!!!
















Català:

Realment fàcil, bo, original i cruixent!!!

3 carbassons ( 800gr )
1 ceba
Un gra d'all
500gr de patates
2 ous
100gr de formatge parmesà
100gr de pa ratllat
Julivert
Alfàbrega
Sal
Pebre
Nou moscada


Pelarem i tallarem les patates a daus. Les bullirem dins una olla amb aigua i sal. Quan estiguin cuites les colem i les aixafem amb una forquilla.

En una paella hi posem oli, quan estigui calent hi tirem el carbassó, la ceba i el gra d’all tot tallat a rodanxes. Ho salem i ho deixarem coure uns 10 minuts.

Un cop cuit, barrejarem les patates fetes puré amb el carbassó, les cebes, els ous, la nou moscada, el julivert, l’alfàbrega, la farina de galeta i el formatge ratllat.
Ho remenarem fins que quedi ben barrejat.

Engegarem el forn a 200ºC

Agafarem un motllo i hi posarem un full de paper de forn antiadherent a la base.
Abocarem la barreja de carbassó dins del motllo i hi tirarem per sobre pa ratllat i un raig d’oli d’oliva.
Ho posarem al forn durant 40 minuts o fins que veiem la part de sobre torradeta.
Deixarem que es refredi.

Un cop desemmotllat el podem menjar acompanyat amb salsa maionesa, de tomàquet o pesto. Mmmmm!!!!

És deliciós !!!




No comments:

Post a Comment