English:
The perfect cooked fish!!!
The salt leaves a perfect hint of saltiness.
1 kl of sea bass (or sea bream)
3 k of rock salt
2 tablespoon of water for each kl of salt
2 cloves of garlic
Salt, pepper
Sprig of rosemary and thyme
Olive oil
Preheat the oven to 180Cº
It’s better to not scaled the fish. Remove the insides
from the fish.
Once the fish is clean, season with salt and pepper.
Then stuff the cavity of the fish with a clove of garlic, a sprig of rosemary
and a sprig of thyme and parsley.
Put the rock salt in a large wide bowl with the six
tablespoon of water. Mix them together.
Then spread
half of the salt mixture over the base of a tray and lay the fish onto
salt bed and completely cover it with the rest of the salt.
Put in the oven for 20 minutes (for each kl of fish)
Once cooked, remove from the oven.
Let the fish rest for 5 minutes before removing the
salt crust.
Crack the salt crust with a knife and remove the top
layer of salt. Try not to let the salt touch the flesh.
Separate the meat from the bones and drizzle with
olive oil before serving.
Català:
Amb
aquesta recepta, el peix queda perfectament cuinat.
La
sal hi deixa un toc salat perfecte!!!
1
kl de llobarro (o orada...)
3
kl de sal gruixuda
2
cullerades d’aigua per cada litre de sal
1
gra d’all per cada peça de peix
Sal
i pebre
Branques
de romaní i farigola
Oli
d’oliva
Escalfarem
el forn a 180ºC
Netejarem
el peix per dintre però millor no escatar-lo.
Quan tinguem el peix net, hi tirarem sal i pebre i el farcim amb l’all i les
herbes.
Posarem
la sal en un bol i hi tirarem l’aigua necessària, farem la barreja amb les
mans.
Agafarem
una safata per anar al forn i hi posarem una capa de sal humida. A sobre aquest
llit de sal hi posarem el peix i el cobrirem amb la resta de sal, ha de quedar
ben cobert.
Ho
posarem al forn durant 20 minuts ( per cada kl de peix).
Una
vegada està cuit el traurem del forn.
El
deixarem reposar 5 minuts més abans de treure la sal del damunt.
Trencar
la crosta de sal amb un ganivet i eliminar la capa superior de sal. Intentarem
de no deixar que la sal toqui la carn del peix.
Separarem
la carn de les espines i la pell. Un cop a punt, ho amanirem amb un raig d’oli
d'oliva abans de servir.
No comments:
Post a Comment